رزین Resin

رزین ها به دو دسته ی رزین های طبیعی و مصنوعی تقسیم بندی می شوند. رزین های طبیعی از شیره ی بعضی درختان مانند درخت کاج بدست می آید که دارای چسبندگی بسیار زیادی هم می باشند. اما رزین های مصنوعی ازترکیب مواد شیمیایی مختلف بدست می آیند که ویژگی هایی به مراتب بهتر از رزین های طبیعی نیز برخوردار می باشند.

انواع رزین ها Types of Resin

  • رزین های اپوکسی
  • رزین های پلی استر
  • رزین های فنولیک
  • رزین وینیل استر

رزین های اپوکسی Epoxy Resin

عمده رزین های اپوکسی موجود در بازار بر پایه بیسفنول آ می باشند. رزین های اپوکسی شامل دو جزء رزین و هاردنر می باشند. هاردنر یا همان خشک کن رزین اپوکسی باعث می شود که رزین سخت شده. هاردنر هایی که برای کارهای دکوراتیو استفاده می شوند از نوع پلی آمین می باشند زیرا هاردنر های پلی آمین بی رنگ هستد و برای استفاده در کار های دکوراتیو عالی می باشند.

رزین های پلی استر Polyester Resin

رزین های پلی استر یک نوع رزین غیر اشباع هستند که بوی تندی دارند و دو جزئی هستند یک جزء رزین و جزء دیگر هاردنر.پلی استر مایع بعد از مخلوط شدن با هاردنر مقداری تبخیر شده که همین امر باعث کاهش حجم مخلوط می شود. رزین های پلی استر یک از پرمصرف ترین رزین ها در صنایع دریایی می باشند. اکثر قایق‌ها، قایق‌های تفریحی ساخته شده در کامپوزیت‌ها از این سیستم رزینی استفاده می‌کنند.

رزین های فنولیک Phenolic Resin

 رزین های فنولیک از واکنش فنول با فرمالدهید در حضور کاتالیزور بدست می آیند که بر حسب نوع کاتالیزوری که در ترکیب آن استفاده می شود به دو دسته ی رزول و نووالاک تقسیم بندی می شوند. رزین های فنولیک جزء رزین های گرما سختی می باشند که مقاومت حرارتی بسیار بالایی دارند.

رزین وینیل استر Vinyl Ester Resin

رزین های ونیل استر رزین های گرما سختی هستند که از یک ستون پلیمری با اکریلات یا متاکریلات تشکیل شده اند. رزین های وینیل استر به نسبت ویسکوزیته بسیار پایین تری نسبت به رزین های پلی استر و همینطور رزین های اپوکسی دارند. رزین های وینیل استر مقاومت شیمایی و چقرمگی بسیار بهتری نسبت به رزین های پلی استر دارند از این رو در انتخاب گزینه مناسب تری نسبت به رزین های پلی استر می باشند.